2011/05/29

Egyperces Castiel


Dean megütötte Cast.  Jó erősen, könyörtelenül.
Tudta, hogy az ördög csapda amiben fogjul ejtették túl erős ahhoz, hogy Cas áttörjön rajta.
Most végre Dean kiélhette azt a dühöt, elkeseredést amit az elmúlt pár napban érzett.
Még mindig nem tudja felfogni, hogy a menny lenaívabb angyala, hogyan változhatott át egy ilyen nagyképű istenkomplexuszos valakivé.   Valahol legbelül utálja magát azért, hogy Cast veri. Cast, akit egyszer a testvérének tartott, akiért képes lett volna meghalni, másokat megölni. 
Akit egyszer  a családjának tartott.
Mikor megismerte, azt hitte, hogy egy agyatlan katona aki a felettesei parancsait követi.  Azt hitte, hogy nem becsüli őt többre, mint a szolgáját, akinek ha szól az már ugrik is.  Azt hitte, hogy csak azért kedves vele, mert csak ő tudja legyőzni Lucifert.  Még azok után  sem tekintette őt többre mint egy senkiházit,  miután többször segített nekik.
Csak mikor fellázadt, az emberiségért, Deanért..   Csak akkor lett a család tagja.  Nem akkor amikor meghalt, csak azért, hogy Dean beszélni tudjon az öccsével, vagy mikor megölte a testvéreit, hogy a fiúkat védje.
Nem, ekkor már rég család tagként tekintettek rá a fiúk, különösen Dean. 
Tudta, hogy nem mondta Casnek eleget, hogy mennyire fontos neki, de azt hitte, hogy Cas is így érez. 
Azt hitte, nem kellenek szavak ahhoz, hogy tudassák egymással bármit megtennének a másikért. Dean már nem csak Sam miatt aggódott.  Már Cast is fedezte egy-egy verekedésnél, már Cassel is fenyegették a démonok, hogy megölik ha Dean nem teljesíti amit akarnak.
Csakhogy most már tudja, rosszul hitte. Hiszen ha Casnek is olyan fontos lenne mint neki Cas akkor nem állt volna össze Cowrelyval, hogy kinyissák a Purgatóriumot. Akkor nem üzletelt volna, a gyűlölt démonnal, akkor nem hagyta volna, hogy elrabolják Bent és Lisát. 
Deanben fel sem merül, hogy Cas azért tette volna, hogy neki ne kelljen meg tennie. Hogy azért tette, hogy megvédje Deant. Dean megint behúz egyet Casnek.
Castiel Deanre emeli a szemét. Az orra vérzik, a szájából is vér csöpög. A  szemei könnybe lábadnak. Nem érti, hogy miért üti meg Dean.   Ő azt hitte, hogy jól cselekszik mikor kinyitotta A Kaput.  Mert ha övé a hatalom megállíthatja Rafaelt és nem lesz megint Apokalipszis a földön.  De mégis rosszat csinált. Elvesztett két olyan embert akik igazán közel álltak hozzá. 
Dean nem tudja többször megütni Cast.  Nem érez hozzá elég erőt, hogy végig nézze miként  tántorodik hátra egy két lépést az angyal, miként kap az arcához.  Nem védekezik, pedig megtehetné. Cas nem olyan erős, ő nem tudja megütni Deant. Sosem tudná.  Tudja,hogy Dean már nem úgy tekint  rá mint aki bármit is számítana, de neki még mindig számít Dean.   Ezért hagyja, hogy újra és újra beverjen neki.
Dean megtörten  hátrál ki az ördög csapdából. Még rá sem bír nézni többet Casre. Olyan mintha Samet kínozná, mintha Samet ütné.
Tudja, hogy már sosem lesznek olyanok egymásnak mint régen, már sohasem fogja úgy szeretni Cast mint régen. De  rájön, hogy bántani még mindig nem tudja, bármilyen rossz dolgot is tett még valahol mindig Cas.
Mélyen legbelül.

Megint írtam egy "Cas a rossz oldalon" kis semmiséget.  Bocs, de a hetedik fejire még várni kell egy kicsit

2 megjegyzés:

  1. Sírtam mikor először megmutattad, sírok most, és azt hiszem ezen mindig is sírni fogok :'(

    A mi kis Tollasunk *szomorkás mosoly*

    ,,a menny legnaivabb angyala, hogyan változhatott át egy ilyen nagyképű istenkomplexusos valakivé"

    ebben minden benne van (nem azért mondom, mert chatben én emlegettem az isten komplexusát, meg hogy verje meg valaki, hanem, mert tényleg így van és olyan szépen leírtad)

    (Én hülye meg ahányszor ezt olvasom, mindig http://www.youtube.com/watch?v=WfR238kimYU&feature=channel_video_title ezt hallgatom :'(

    Taira

    VálaszTörlés
  2. :( :( Azt kívánom bár ne hinném azt, hogy ezt tényleg meg fog történni :( :(
    De nagyon örülök, hogy megríkattalak (mármint jó értelemben)

    VálaszTörlés